keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Oma naisellisuus ja itsetuntoko vaarassa?

Liian usein olen törmännyt negatiivisiin toteamuksiin ja kysymyksiin (mm. nettipalstoilla, sähköpostissa - kukaan läheiseni paria ystävää lukuunottamatta ei tiedä ammatinvalinnastani - ja edellämainitut parikin vain pintapuolin ja turvallisuussyistä). Toteamukset ja kysymykset mm. kuuluvat: "Tuohan on likaista! Eikö sinua ällötä?", "Miten saatat antaa kroppasi toisen käytettäväksi rahasta?", "Mikään määrä rahaa ei ikinä saisi minua tekemään tuollaista!" - Älkää hyvä luoja tuomitko. Jokainen täällä tallaa tyylillään, eikö?

Pakko silti nostaa kissa pöydälle omasta puolestani. Minua ei ällötä. Ei juuri koskaan. Vain silloin, kun asiakkaaksi osuu (heitä kun on vaikea sähköpostin tai lyhyen puhelinkeskustelun välillä nähdä, aistia, tuntea tai valita) likainen ihminen. Tällä tarkoitan hikisiä kainaloita, haiskahtavaa kalua tmv. Tosin edellämainitutkaan eivät ole ylitsepääsemättömiä ongelmia setelinippua ajatellessa. Käännä perä ukon suuntaan ja anna jyystää takaapäin, et juurikaan näe tai haista. ;)

Suurinosa asiakkaistani kuitenkin ovat siistejä, hygieniastaan huoltapitäviä ja mikä parasta (tai joskus pahinta) puhetaitoisia tavallisia normaaleja miehiä. Homma harvoin etenee siten, että minä tai vastapuoli avaa oven ja se on menoa hetimiten kammarin puolelle. Joskus tosin niinkin, varsinkin jos ajaksi on sovittu se halvin ja pikaisin vaihtoehto, koko rahan edestä siis. ;) "Small talkia" tulee jauhettua harva se päivä, mutta se on tavallaan ihan tilannetta rauhoittavaa. Yleensä molempia jännittää vähän, sekä huoraa että asiakasta. Pahin jännitys laantuu mitä enemmän asiakkaita kertyy, mutta jokainen uusi tuttavuus tuo pienen muljahduksen vatsanpohjaan.

Ymmärrän, että joillekin tämä ala olisi todellakin totaalinen ei. Mutta mitä enemmän tätä teen, sitä enemmän tästä nautin. Vakioasiakkaita on kertynyt pari kappaletta ja se tuo mukavasti päätienestit opiskelijanelämään. "Irtoasiakkaista" saa iloa irti myös. Muutama "ylimääräinen" satsku sieltä täältä mahdollistaa shoppailureissuja, elokuvateatteri-iltoja, ulkonasyömisiä ja muita mukavia tapahtumia ja ajanvietteitä.

Omaan naisellisuuteeni ja itsetuntooni palaten, näistä kummankaan en ole kokenut saavan minkäänmoista kolahdusta. Päinvastoin, koskaan en ole saanut kuulla kehuja kropastani, naamastani ja jopa hiuksistani näin paljon kuin mitä alalla työskennellessäni. Erästä asiakastani kompaten, jollekin keski-ikään päässeelle vaimolliselle miehelle nuoren parikymppisen kropan katsominen ja koskettaminen voi tuntua taivaalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti